•  
  • Završen je 47. Sofest - dodeljene nagrade festivala

   SOFEST 2018 / Vesti / Završen je 47. Sofest - dodeljene ...
   07. Jul 2018.
   GRAND PRIX dodeljen je najboljem filmu festivala "Izgrednici", producentskoj kući Biberče

   Nezaboravnu festivalsku atmosferu, i ove godine, zabeležile su mlade kolege sa Fakulteta dramskih umetnosti  kratkim filmom o ovogodišnjem festivalu koji je emitovan pred dodelu nagrada.

   Odbor festivala posebno se zahvalio gospođi Nadi Savkić na dugogodišnjoj podršci festivalu. Aleksandar Avramović, član odbora Sofest-a uručio je Nadi Savkić zahvalnicu.

   Nakon zvuka fanfara počela je ceremonija dodele nagrada o kojima je odlučivao stručni žiri (sastavljen od prošlogodišnjih laureata) u sastavu: predsednica Hristina Popović - glumica, Bojan Vuletić- reditelj i Igor Đorđević - glumac. Hristina Popović zbog profesionalnih obaveza večeras nije bila sa nama.

    

   NAGRADE 47. SOFEST-a  

   GRAND PRIX festivala - najboljem filmu

   Izgrednici”, producentskoj kući Biberče 

    

   Nagrada za najbolju režiju dodeljena je

   Lazaru Bodroži za film ”Ederlezi Rajzing

    

   Nagrada „Mira Stupica“ za najbolju žensku ulogu dodeljena je Jovani Gavrilović za film ”Horizonti

    

   Nagrada „Bata Živojinović“ za najbolju mušku ulogu dodeljena je Radovanu Vujoviću za film ”Izgrednici

    

   Specijalno priznanje stručnog žirija dobila je Marta Bjelica za ulogu u filmu ”Izgrednici

    

   Nagrada publike je otišla filmu Nigde, Predraga Velinovića

   Odluku o nagradi publike za najbolji film doneo je žiri publike u sastavu: Slađana Stojanović, Vladan Babić i Snežana Daničić.

    

   SOFEST PLUS

   Četiri nagrađena filma: Nigde u 15h , Horizonti u 17h, Ederlezi Rajzing u 19h i Izgrednici u 21h - će činiti filmski maraton, koji će biti prikazan u Domu omladine Beograda, u ponedeljak, 9. jula. Ulaz je, kao i u Sopotu, besplatan.

   Ovaj mali poklon ljubiteljima filma u Beogradu je novi programski iskorak Sofest-a, za koji verujem da će postati tradicionalan. Sofest Plus su omogućili Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Dom omladine.

   Predsednik odbora festivala i opštine Sopot, Živorad Milosavljević, pozvao je publliku da se prvog utorka u julu 2019. godine okupi na istom mestu, na 48. Sofestu!

    

    

    

    

  •